Source
Cartoon Network

Sugar, spice… and everything nice! De Amerikaanse zender The CW (van Riverdale en het Arrowverse) werkt aan een reboot van The Powerpuff Girls! Geen tekenfilm dit keer, maar een echt live-action-vervolg!

The Powerpuff Girls draait om de drie meiden Blossom, Bubbles en Buttercup. Ze zijn in een laboratorium gecreëerd door professor Utonium, en gebruiken hun superkrachten om monsters tot pulp te beuken. De opzet is simpel maar door de scherpe humor is The Powerpuff Girls één van de beste tekenfilms van Cartoon Network, en misschien zelfs van de jaren 90!

In 2016 werd de cartoon gereboot, en die versie wordt wat minder hoog aangeslagen. Daarmee leken de supermeiden voorlopig uitgeteld, maar dat is dus niet waar!

Article continues after the ad

The CW ziet nog wel een leuk project in The Powerpuff Girls, maar de opzet van de show wordt totaal anders. Het wordt een superheldenserie met échte actrices, die Bubbles, Buttercup en Blossom spelen als twintigers.

The Powerpuff Girls 2.0

De meiden zijn het in elkaar slaan van boeven eigenlijk zat (en het gezeur om hulp), en willen na al dat geweld een normaal leven leiden. Sterker nog, ze hebben het idee dat ze hun hele jeugd vergooid hebben als superheldinnen! Het liefst vergeten ze al hun spannende avonturen, maar dat komt niet zo goed uit: er staat wéér een levensgevaarlijke dreiging voor de deur.

Het klinkt misschien een beetje cheap, maar er zijn aardig wat grote namen bij de nieuwe Powerpuff Girls betrokken. De serie wordt geschreven door Diablo Cody (Juno) en Heather Regnier (Veronica Mars), en geproduceerd door Greg Berlanti (The Flash, Riverdale). Wanneer de serie precies moet verschijnen is nog niet bekend (en de show kan in een later stadium nog gecanceld worden), maar het klinkt aardig interessant!