Chris Pratt

Mario-fans (en wie is dat nou niet) opgelet: er komt een animatiefilm van Super Mario Bros.! Iedereens favoriete loodgieter zal in december volgend jaar (in Amerika in elk geval) op het witte doek verschijnen. De film werd in 2018 al aangekondigd, maar nu is het dan eindelijk zover.

Sterrencast

En er zijn een hoop grote namen aan de film verbonden! Chris Pratt, één van de populairste Hollywood-acteurs van dit moment, zal de stem van Mario gaan doen. En hou je maar even vast voor de volgende opsomming: Charlie Day wordt Luigi, Anya Taylor-Joy (inderdaad, die van The Queen's Gambit) gaat de stem van Peach doen, Keegan-Michael Key zal de stem van Toad op zich nemen, Seth Rogen wordt Donkey Kong en se stem van Bowser zal worden vertolkt door Jack Black. De film zal worden geregisseerd door Aaron Horvath en Michael Jelenic, die eerder de Teen Titans Go!-films maakten.

Chris gaat het nog druk krijgen: hij zal namelijk ook in de nieuwe Thor, Jurassic World én Guardians of the Galaxy films te zien zijn. Daarnaast werd onlangs aangekondigd dat er ook een vervolg zal komen op The Tomorrow War.

Article continues after the ad

Het verhaal

Mario was in 1981 voor het eerst te zien, in Donkey Kong. Zijn eerste eigen spel, Super Mario Bros., kreeg 'ie in 1985. Hierin moesten hij en broerlief Luigi Princess Peach zien te redden van de grote gemene Bowser. We gokken dan ook dat dit het verhaal van de film zal zijn, al is daar op dit moment nog niet veel over bekend. In 1993 werd er ook al een live action-film gemaakt over de broertjes, die was waarschijnlijk íets minder succesvol dan deze zal worden.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.