Harry Potter-fans die álles willen lezen van J.K. Rowling moeten diep in de buidel tasten! Een brief van ‘s werelds populairste schrijfster staat sinds kort te koop.

Op de één of andere manier is een Amerikaanse veilingsite in het bezit gekomen van oud werk van J.K. Rowling, uit de tijd dat ze nog totaal anoniem was. De site hoopt 250.000 dollar op te strijken voor een… sollicitatiebrief!

Rowling solliciteerde vóór haar doorbraak bij een openbare school in Edinburgh: Leith Academy. De sollicitatie bestaat uit twaalf pagina’s en is aangevuld met een keurig cv. Rowling schreef de brief in 1996 en werd ook echt aangenomen voor de functie. Op dat moment had ze Harry Potter And The Philosopher’s Stone al af, maar nog geen uitgever gevonden.

 

Article continues after the ad

 

Don’t quit your day job

Die diende zich twee maanden na het solliciteren aan, en het eerste Harry Potter-boek verscheen een jaar later, in een beperkte oplage van 1.000 exemplaren(!). Daarna duurde haar leraarscarrière niet lang meer, zoals je begrijpt. Hoewel Rowling maar kort les gaf op Leith Academy, komt ze nog regelmatig oud-leerlingen tegen.
 

 

Creepy

De website Moments In Time biedt de meest vage objecten aan, op het gebied van (pop)cultuur en geschiedenis. Ze verkopen bijvoorbeeld de plaat die John Lennon signeerde vóór hij werd vermoord door Mark Chapman, een pistool van Elvis Presley en de originele namenlijst van Oskar Schindler (uit Schindler’s List). Hoe ze aan dit soort objecten komen? We durven het niet te vragen…
 

Het moet voor J.K. Rowling zelf ook vrij bizar zijn! Fantastic Beasts 2: The Crimes Of Grindelwald, de tiende film in het oneindig lucratieve Harry Potter-universum, draait momenteel in de bioscoop. Fans hebben Rowling wel betrapt op een paar rare fratsen!