Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk van Tweede Kamer-partij DENK willen een eigen publieke omroep beginnen.

Article continues after the ad

Dat vertelde Kuzu gisteren aan Rutger Castricum in het politieke programma De Hofbar. De partij, je weet wel, van die intense discussie aan tafel bij Jinek vorig jaar, “onderneemt stappen in de goede richting”. Kuzu: “Een DENK-journaal. Ja, lachen toch?!”
 

 

Hoe dan?

Wat de twee, en Kamerlid Farid Azarkan, van plan zijn met die eigen omroep, houden ze nog even voor zichzelf. Het zou – mocht dit allemaal gaan lukken – voor het eerst zijn dat een politieke partij een éigen omroep op de buis brengt.

Mag dat?

Het Commissariaat voor de Media reageert vandaag in het AD op deze opmerkelijke plannen. De organisatie, die zich eerder deze week óók bezighield met gehannes achter de schermen bij De Luizenmoeder, meldt dat ze in ieder geval nog niets van DENK hoorde.

Regeltjes

DENK kon met de Tweede Kamerverkiezing van 2017 rekenen op ruim 200.000 stemmen. Om een eigen omroep te beginnen, zijn er volgens het Commissariaat 50.000 leden nodig. Na vier jaar moeten dat er 150.000 zijn. Van de partij zelf zouden nog geen 4.000 mensen lid zijn…