Mensen in videotheek

Heb je toevallig nog ergens een videoband rondslingeren die je nooit hebt teruggebracht? Dan kun je dit artikel maar beter overslaan!

Teenage Witch

Caron McBride kreeg de schrik van haar leven toen zij de naam op haar rijbewijs wilde veranderen nadat zij in het huwelijksbootje was gestapt. Zij bleek namelijk in de systemen te staan als een gezochte crimineel. Ruim twintig jaar geleden was er in Oklahoma een arrestatiebevel tegen haar uitgevaardigd. De reden: het niet terugbrengen van een videoband van Sabrina, The Teenage Witch bij de lokale videotheek.


Rechtszaak

De vergeetachtige videofan vertelde haar verhaal bij FOX News: “Ik kreeg te horen dat ik het bureau van de officier van justitie moest bellen, omdat er problemen waren. Toen ik ontdekte dat het om een vergeten videoband ging, viel ik bijna van mijn stoel.” Gelukkig voor McBride vonden de autoriteiten het niet terugbrengen van een videoband in 1999 ook geen rechtszaak waard. Het arrestatiebevel is inmiddels dan ook komen te vervallen.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Verduistering

Toch is Caron McBride niet helemaal ongestraft weggekomen met het niet terugbrengen van Sabrina, The Teenage Witch. Zo werd zij naar eigen zeggen vaak zonder reden afgewezen als zij ging solliciteren. “Nu weet ik waarom. Als zij mijn naam invoerden in de systemen, zagen ze twee woorden staan: ‘criminele verduistering’."