De zoektocht naar de verdwenen Glee-actrice Naya Rivera gaat door, maar de politie gaat er van uit dat de actrice overleden is. De sheriff van Ventura County, waar Rivera verdween, gaat ervan uit dat ze verdronk in het Piru-meer, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Rivera huurde op het Piru-meer in Californië een bootje, en maakte een vaartochtje met haar vierjarige zoontje. Toen de actrice niet op de afgesproken tijd terug was, werd men ongerust en begon de politie een zoekactie op het meer. De boot werd gevonden, maar aan boord was alleen haar zoontje Josey te vinden. Volgens de kleuter had hij gezwommen met zijn moeder, maar wist ze de boot niet meer te bereiken.

De politie begon meteen een grote zoekactie, maar heeft volgens de sheriff geen enkele aanwijzing dat Naya Rivera de waterkant heeft bereikt. In de boot werd het zwemvest van Rivera aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat er een ongeluk gebeurd is terwijl Rivera aan het zwemmen was.

Article continues after the ad

De zoektocht werd gestart met duikers, drones, een helikopter en onderwatersonar. Volgens de politie is het Piru-meer betrekkelijk gevaarlijk. Brigadier Kevin Donoghue: “In dit meer, en zeker in het gedeelte waar Rivera is verdwenen, is er veel begroeiing op de bodem waar je in verstrikt kunt raken.” Dit maakt het waarschijnlijk dat de actrice vast kwam te zitten en verdronk, en: “Dit maakt de zoektocht ook erg gevaarlijk voor onze duikers. Het is een erg ingewikkelde zoektocht. Als ze vastzit tussen de begroeiing, komt ze misschien nooit meer naar boven.”

Is Naya Rivera verdronken?

De politie blijft zoeken, maar heeft de hoop opgegeven dat Naya Rivera levend gevonden wordt. De reddingsoperatie is inmiddels veranderd in een bergingsoperatie. Naya Rivera’s zoontje Josey is ongedeerd, en is inmiddels bij zijn vader Ryan Dorsey.

De vermissing van Naya Rivera (Santana in Glee) veroorzaakte gisteren grote paniek bij Glee-fans. Haar oud-collega’s spraken de hoop uit dat ze gevonden zou worden, maar die kans lijkt op dit moment helaas nihil.