De politie heeft een inval gedaan op de set van Hollands Hoop, de fictieserie die zich onder meer op een (nep)wietplantage afspeelt.

Article continues after the ad

Misverstand

De externe nachtwaker die was ingehuurd op het setterein te bewaken, had vooraf wel wat betere instructies kunnen gebruiken. Hij wist niet dat het om een set ging, en belde de politie toen hij de "illegale wietplantage" vond. Er was op dat moment niemand van de cast of crew aanwezig om de bewaker wat geruststellende woorden toe te spreken. “Het is een vrij groot terrein en de meeste bewakers weten wel wat we hier doen”, laat de uitvoerend producent weten. De mééste bewakers wel, ja...

Wat in de serie doorgaat voor een wietplantage, is eigenlijk een veld met hennepplantjes, dat er hetzelfde uitziet. Nadat de politie contact had gehad met de makers van de serie, werd het misverstand natuurlijk al vrij snel duidelijk.

Hollands Hoop

Hollands Hoop gaat over de overwerkte psychiater Fokke Augustinus, die tegen wil en dank met zijn gezin een wietplantage runt op hun boerderij. De serie won in 2014 het Gouden Kalf voor Beste tv-drama. De hoofdrollen worden gespeeld door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeijer en Hadewych Minis.

De serie wordt gemaakt door Dana Nechushtan en Franky Ribbens. Hollands Hoop is een coproductie van BNN-VARA en de NTR samen. Het tweede seizoen is komend najaar te zien op NPO 2.