Marion Ramsey in Police Academy 1984

Treurig nieuws voor de fans van Police Academy: vandaag is bekend geworden dat Marion Ramsey is overleden. De actrice is 73 jaar oud geworden.

Hoog piepstemmetje

Marion Ramsey had al aardig wat rollen in theaterstukken en televisieseries op haar naam staan, toen zij in 1984 internationaal doorbrak met Police Academy. In deze comedykraker speelde zij de rol van Laverne Hooks, een schuchtere agente in spe met een hoog piepstemmetje dat weinig gezag uitstraalde. Maar als Laverne zich boos maakte, kregen de criminelen een hele andere kant van deze verlegen diender te zien!

Article continues after the ad


Laverne Hooks

Marion Ramsey groeide al snel uit tot een vaste waarde in de Police Academy-reeks en zou niet minder dan zes keer in het uniform van Laverne Hooks kruipen. Zij ontbrak alleen in het laatste deel uit 1994, Police Academy: Mission to Moscow. Hoewel, het laatste deel…? Vorig jaar werd bekend dat HBO MAX werkte aan een reboot van deze videotheekklassieker uit de 80s.


‘Woorden schieten tekort’

Volgens de BBC is Marion Ramsey gisteren na een kort ziekbed overleden. Het is niet bekendgemaakt waar de actrice precies aan is bezweken. Michael Winslow, die in de Police Academy-films de rol van Larvell Jones speelde (je weet wel, van die geluideffecten), stond op Twitter uitgebreid stil bij de dood van zijn voormalige collega. “Woorden schieten tekort om de pijn en het verlies te beschrijven”, schreef Winslow als reactie op het overlijden van Ramsey.