Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp in studio Veronica Inside

René van der Gijp en Johan Derksen hebben hun veelbesproken ruzie met Wilfred Genee bijgelegd, wat betekent dat het voetbalpraatprogramma Veronica Inside gewoon terugkeert.

Article continues after the ad

Dat meldt Talpa in een persbericht. Vanaf 11 september zijn er weer uitzendingen van Veronica Inside te zien op... nou ja, op Veronica natuurlijk. Het is een bijzondere ontwikkeling: Gijp en Derksen gaven meermaals aan dat ze absoluut niet meer met Wilfred wilden werken in VI na zijn rol in de racisme-uitzending van een tijdje terug. Het format zou voorgoed zijn 'opgeblazen'. En een gesprek met de leiding van Talpa werd vandaag zelfs afgeblazen...

John de Mol

De grote baas van Talpa, John de Mol, bemoeide zich eerder niet met de gesprekken die de heren met elkaar voerden om tot een oplossing te komen nadat ze ruzie kregen. Vanochtend deed hij dat wel. In het statement dat Talpa zojuist gaf, komt ook John himself aan het woord.

'Zou zonde zijn'

"Onderling vertrouwen en een goede chemie tussen deze mannen vormen de basis waarop ze al zo’n 13 jaar lang succesvol zijn, met alle ups en downs van dien", begint De Mol. Hij focuste bij zijn reddingsactie vooral op Johan, zo blijkt. "Dat heb ik met name Johan ook voorgehouden; het zou zonde zijn wanneer één uitzonderlijk conflict het einde van dit programma had betekend. Ik ben vooral blij voor die grote schare fans, waaronder ikzelf, dat de mannen straks weer met elkaar aan tafel gaan zitten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de chemie tussen dit illustere trio weer voelbaar zal zijn."

Johan schenkt deel van salaris

Johan noemt het gesprek met De Mol 'keihard'. "Hij zei: je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie, ik hou je daaraan. Ik had geen enkele keus", zegt hij tegen het AD. "Maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller. Daarom, en dat is een idee van mijn vrouw, schenk ik de helft van mijn salaris aan goede doelen." Johan koos voor een hondenpension in Almere en Prof. dr. Casper van Eijck, een goede vriend van René die zich inzet om alvleesklierkankeronderzoek verder te ontwikkelen.