Harry Potter-fans opgelet! De opnames van de Fantastic Beasts and Where to Find Them-sequel zijn officieel begonnen. Ook zijn er delen van het plot bekendgemaakt.

Article continues after the ad

Plot

Waar het vorige deel zich enkel in New York afspeelde, wordt er in dit nieuwe deel ook afgereisd naar Londen en Parijs. Grindewald (Johnny Dep) is inmiddels ontsnapt en verzamelt steeds meer aanhangers. Alleen zijn oude jeugdvriend (en volgens de geruchten ex-lover) Albus Dumbledore, gespeeld door Jude Law, kan hem stoppen. Uiteraard lukt hem dit niet alleen en al snel schakelt hij de hulp in van Newt Scamander (Eddie Redmayne), de held uit het eerste deel.

Opnames

De opnames zijn vandaag van start gegaan bij Warner Bros. studios net buiten Londen. Fantastic Beasts and Where to Find Them 2 staat voor 2018 op de planning. De precieze releasedatum van de film in Nederland is nog niet bekend, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in November zijn.

Sterrencast

Naast meer bekende gezichten zoals Tina (Katherine Waterstone), Queenie (Alison Sudol) en Jacob (Dan Fogler). Zullen ook Claudia Kim (Avengers: Age of Ultron), Ingvar Sigurdsson (The Oath) en Ólafur Darri Ólafsson (The Missing) van de partij zijn. Potter-veteraan David Yates neemt plaats in de regiestoel en J.K. Rowling schrijft het script.