Platvoet en zijn vriendjes

Klaar voor een héérlijk snufje nostalgie? Animatiefilm Platvoet en z'n vriendjes - één van de beste niet-Disney-films - is terug van weggeweest en staat sinds vandaag weer op Netflix!

Article continues after the ad

Het is een goede dag voor iedereen die zin heeft om oud jeugdsentiment opnieuw te beleven. Naast de iconische Platvoet en zijn dino-gang staat ook het biggetje Babe sinds vandaag op Netflix. Net als Hollywood-klassieker The Breakfast Club en de Jaws-films. Lekker hoor!


Platvoet?

Nog niet bekend met dit monumentale animatie-oudje? Geen probleem! Platvoet draait om het gelijknamige dino'tje (aka Littlefoot), een brontosaurus die zijn ouders verloor en zorgde voor een jeugdtrauma bij menig kind. Hij moet en zal naar de Great Valley gaan, een plek waar dinosaurussen nog wel genoeg te eten kunnen krijgen en niet bedreigd worden. Onderweg komt 'ie andere soorten tegen die óók naar het beloofde land willen, maar uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot: het gevaar ligt constant op de loer. Platvoet is geregisseerd door animatieheld Don Bluth en geproduceerd door filmgiganten Steven Spielberg en George Lucas. In totaal kwamen er 14 films en een televisieserie.

Kinderfilms

In deze tijden van thuiszitten kun je natuurlijk iedere kijktip gebruiken om de verveling te bestrijden. Wil je meer films die je - net als Platvoet - gerust aan je kids kunt laten zien? Dit zijn de 11 beste familiefilms op Netflix. Zo kun je na Platvoet direct door met die lieve, zoete kinderfilms.