Netflix brengt je bingend de wereld over, laat je wegdromen bij de gaafste plekjes en schotelt je het lekkerste eten voor - allemaal vanuit je luie stoel. We nemen je mee langs de pièce’s de résistance van Netflix’ reisshows.

The Hairy Bikers Asian Adventure

Motor-bro's Dave Myers en Si King, in Engeland een bekend koks-duo, scheuren naar Azië. Klinkt als een simpel eet-reisprogramma en dat is het in zekere zin ook. Echter: de chemie tussen de harige motormuizen is goud waard en bij vlagen hilarisch. Aanrader!

    

Dark Tourist

Stel je voor: Louis Theroux-achtig typ die een bizar reisprogramma presenteert. Dat is Dark Tourist. Journalist David Farrier bezoekt duistere locaties waar een normale toerist niet dood gevonden wil worden. En hij gaat ver, zo bewijst de aflevering waarin hij doodleuk door het Fukushima-kerngebied wandelt. Eten tijdens Dark Tourist raden we sterk af.    

The Layover met Anthony Bourdain

De onlangs overleden legendarische chefkok Anthony Bourdain schittert in de The Layover, waar helaas maar één seizoen van op Netflix staat. Maar: check vooral de (beste) aflevering in Taipei, waarin zelfs Bourdain even perplex staat bij één van de grootste foodmarkten ter wereld. Indrukwekkend!    

Jack Whitehall: Travels with my Father

Comedian en acteur Jack Whitehall (The Bad Education Movie) is een druk baasje. Wanneer hij de kans krijgt om een gap year te nemen, besluit hij op reis te gaan door Zuid-Oost Azië met... zijn vader. Een onlogische combinatie - de twee verschillen nogal - maar daardoor ook juist zo geinig. 

Ugly Delicious

Bijzonder reisprogramma van de wereldberoemde New Yorkse chef David Chang. Ugly Delicious duikt op locatie in de geschiedenis van iconisch eten en durft ook te benoemen hoe lelijk die geschiedenis was. De aflevering over racistische elementen in gefrituurde kip is een hoogtepunt. Ook mooi voor de afwisseling zijn de trippy visuele elementen en korte animaties die de afleveringen versieren. 

Escape to the continent

En dan dachten wij dat Hollanders zo kneuterig waren in Ik Vertrek. Nou, valt wel mee hoor. Check de Britten in Escape to the Continent, die kunnen er ook wat van. Concept is vrijwel hetzelfde als in Ik Vertrek: gezinnen reizen onvoorbereid naar een tropisch oord en belanden van de ene ongemakkelijke situatie in de andere. Genieten!

    

The World's most Extraordinary Homes

Zwijmel weg bij mensen die de stap van hun leven zetten en ons hun kunstwerkjes van huizen showen. Al moet je het begrip 'huis' wel even oprekken. Dit zijn namelijk kunstwerkjes! Een fascinerend inkijkje in gekke huizen, gepresenteerd door architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin. Wij worden er jaloers van...    

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.