Netflix brengt je bingend de wereld over, laat je wegdromen bij de gaafste plekjes en schotelt je het lekkerste eten voor - allemaal vanuit je luie stoel. We nemen je mee langs de pièce’s de résistance van Netflix’ reisshows.

Article continues after the ad

The Hairy Bikers Asian Adventure

Motor-bro's Dave Myers en Si King, in Engeland een bekend koks-duo, scheuren naar Azië. Klinkt als een simpel eet-reisprogramma en dat is het in zekere zin ook. Echter: de chemie tussen de harige motormuizen is goud waard en bij vlagen hilarisch. Aanrader!

    

Dark Tourist

Stel je voor: Louis Theroux-achtig typ die een bizar reisprogramma presenteert. Dat is Dark Tourist. Journalist David Farrier bezoekt duistere locaties waar een normale toerist niet dood gevonden wil worden. En hij gaat ver, zo bewijst de aflevering waarin hij doodleuk door het Fukushima-kerngebied wandelt. Eten tijdens Dark Tourist raden we sterk af.    

The Layover met Anthony Bourdain

De onlangs overleden legendarische chefkok Anthony Bourdain schittert in de The Layover, waar helaas maar één seizoen van op Netflix staat. Maar: check vooral de (beste) aflevering in Taipei, waarin zelfs Bourdain even perplex staat bij één van de grootste foodmarkten ter wereld. Indrukwekkend!    

Jack Whitehall: Travels with my Father

Comedian en acteur Jack Whitehall (The Bad Education Movie) is een druk baasje. Wanneer hij de kans krijgt om een gap year te nemen, besluit hij op reis te gaan door Zuid-Oost Azië met... zijn vader. Een onlogische combinatie - de twee verschillen nogal - maar daardoor ook juist zo geinig. 

Ugly Delicious

Bijzonder reisprogramma van de wereldberoemde New Yorkse chef David Chang. Ugly Delicious duikt op locatie in de geschiedenis van iconisch eten en durft ook te benoemen hoe lelijk die geschiedenis was. De aflevering over racistische elementen in gefrituurde kip is een hoogtepunt. Ook mooi voor de afwisseling zijn de trippy visuele elementen en korte animaties die de afleveringen versieren. 

Escape to the continent

En dan dachten wij dat Hollanders zo kneuterig waren in Ik Vertrek. Nou, valt wel mee hoor. Check de Britten in Escape to the Continent, die kunnen er ook wat van. Concept is vrijwel hetzelfde als in Ik Vertrek: gezinnen reizen onvoorbereid naar een tropisch oord en belanden van de ene ongemakkelijke situatie in de andere. Genieten!

    

The World's most Extraordinary Homes

Zwijmel weg bij mensen die de stap van hun leven zetten en ons hun kunstwerkjes van huizen showen. Al moet je het begrip 'huis' wel even oprekken. Dit zijn namelijk kunstwerkjes! Een fascinerend inkijkje in gekke huizen, gepresenteerd door architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin. Wij worden er jaloers van...