In de categorie onverwacht nieuws: studio 20th Century Fox heeft Pirates of the Caribbean-regisseur Gore Verbinski gevraagd om de X-Men-standalone Gambit te regisseren.

Article continues after the ad

Development-hell

Zoals al langer bekend, gaat Channing Tatum de titelrol op zich nemen. De film spookt al drie jaar lang rond in development-hell, maar met dit nieuws lijkt de kans dat Gambit er komt steeds reëler te worden. Houd nog wel even een slag om de arm: maar liefst drie andere regisseurs gingen Verbinski voor.

Gambit

Ondanks dat Gambit (echte naam: Remy LeBeau) een van de populairste mutanten is uit het X-Men-universum, is-ie op het witte doek nooit tot z’n recht gekomen. De superheld werd in X-Men Origins: Wolverine neergezet door Taylor Kitsch, die in eerste instantie ook in een standalone-film de kaartgooiende mutant zou gaan spelen. Origins werd echter zo bedroevend ontvangen dat producers daar al vrij snel vanaf zagen.

Volwassen

Sinds het succes van Deadpool en Logan - de twee andere ‘volwassen’ X-Men-films - is de interesse in een Gambit-film ook weer een beetje aangewakkerd. Wanneer-ie precies uitkomt is nog niet bekend.