Jasper, TVOH, optreden Knockouts

Family man Jasper wist de coaches tijdens zowel zijn auditie als The Battle volledig te overtuigen, maar zojuist zagen we in The Voice of Holland hoe zijn performance tijdens The Knockouts finaal de mist in ging. En dat was behoorlijk pijnlijk!

Article continues after the ad

De zanger had zijn coach Jan Smit eigenlijk al in zijn zak. “Als ie gewoon doet waar hij goed in is, ontspant en zingt dan steelt hij ieders hart”, zei Jan Smit voorafgaand aan zijn optreden. Helaas bleek dat in de realiteit toch wat minder rooskleurig.

Onderbroken optreden

Al bij de eerste tonen van Have You Ever Really Loved A Woman bleek dat de zenuwen Jasper parten speelden. Met veel doorzettingsvermogen probeerde hij nog zijn beste beentje voort te zetten, maar daar staken de coaches al snel een stokje voor. “Ik denk dat we even moeten stoppen”, hakte Anouk de knoop door.  Met angst in zijn ogen kijkt Jasper het aan: wat gebeurt hier nou?
Steuntje in de rug

Gelukkig voor hem haalde de strenge maar rechtvaardige Anouk hem daarna niet naar beneden, maar voorzag hem juist van wat bemoedigende woorden. “Jasper, take it easy! Word niet helemaal nerveus en geen paniek, maar je zat er helemaal naast. Je was nerveus, dat zagen we allemaal. Even goed ademhalen en laat die band nog een keertje inzetten en probeer het gewoon nog een keer.” En dat bleken precies de woorden die hij nodig had om weer van voor af aan te beginnen én nu wel met resultaat.

Zenuwen de baas worden

Na zijn optreden krijgt hij dan ook de complimenten. “Misschien vinden mensen mij gek, maar ik vind jou de muzikaalste uit team Jan tot nu toe en ik denk tot straks toe! Alleen die zenuwen, bro, die zijn niet gezond. Ik weet niet of er een therapie voor bestaat, maar als je die kwijt bent en die onder controle krijgt, denk ik echt dat je zou kunnen verrassen”, aldus Ali. Anouk sluit zich daar bij aan: “Ik weet hoe moeilijk het is om daar overheen te komen. Ik vind jouw stemgeluid echt supermooi, dus ik hoop jou echt nog een keertje terug te zien.”

Keuze van de coach

Martijn, die normaal geen commentaar geeft, is wat sceptischer. “Dat terugzien is dan wel in de liveshows en daar worden de zaken natuurlijk niet ontspannender van. Ga je dat risico nemen, Jan?” vraagt de presentator zich af. Zijn coach heeft het er behoorlijk lastig mee, maar komt toch tot een besluit... Welk besluit dat is, zie je hier.

Benieuwd welke kandidaten het hebben geschopt tot de liveshows? Bekijk hier ons overzicht!.

The Voice of Holland is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien op RTL4.