Filmstudio Universal moet even door een héle zure appel heen bijten: de door Peter Jackson geproduceerde fantasy-film Mortal Engines is de grootste flop van 2018.

Dat concludeert de toonaangevende Amerikaanse nieuwswebsite Deadline, die elk jaar onderzoekt welke films allemaal implodeerden. Om precies te zijn verliest Universal $174,8 miljoen. Aii…

Article continues after the ad

Flopperdeflop

Eerder dachten we nog dat het verlies beperkt bleef tot ‘slechts’ $100 miljoen. Het blijkt dus allemaal nog pijnlijker dan verwacht voor deze boekverfilming. Met een budget van ruim $100 miljoen en een bagger-opkomst krijg je zo’n mega-verlies.

De rest

Ook A Wrinkle in Time (die kwam hier niet eens uit) deed het enorm slecht met een verlies van $130,6 miljoen. Hierna volgt Robin Hood, die -$83,7 miljoen moet incasseren.

 

Toekomst van Mortal Engines

Het verhaal – over een apocalyptische toekomst waarin ‘bewegende’ steden kleinere dorpen opslokken – krijgt dus waarschijnlijk géén vervolg na deze fikse domper. En dat is toch jammer: het was een visueel spektakel en ondanks de overwegend slechte reviews, schreeuwt het om een sequel. De makers hebben ook nog eens zo’n 6 vervolgboeken om uit te putten…