Jetty Mathurin in First Dates

Aiii. Niet elke match is meant to be, zo bewees First Dates gisteren voor de zoveelste keer. Maar de date tussen actrice Jetty Mathurin en poffertjesbakker Sjoerd deed kijkers nogal gruwelen. "Wat een enorme mismatch zeg."

Article continues after the ad

Gisteren was het tijd voor de eerste aflevering van een nieuwe reeks BN'ers in First Dates, oftewel: de Specials (lees hier welke BN'ers allemaal meedoen). Actrice Jetty Mathurin (Vrouwenvleugel) begon vol goede moed aan de bar bij Victor, ook al was het allemaal vrij nieuw. "Ik ben niet gewend om te daten." Ze hoopte op een man met een vlotte babbel. "Dat je lekker kan praten." Nou, op zich kreeg ze die ook wel, maar dan is het altijd nog maar afwachten wat er allemaal uit die babbel komt...

Mismatch

Het is nogal een understatement, maar... Sjoerd en Jetty staan heel anders in het leven. Ten eerst: hij had het, wanneer 'ie over vrouwen sprak, over 'vrouwtjes'. Jetty vond dat na meerdere keren wel genoeg. "Eerst dacht ik dat ik er niets over moest zeggen, maar toen ik het vaker hoorde heb ik er toch een opmerking over gemaakt." Ook voelde Jetty dat ze bepaalde onderwerpen, zoals Zwarte Piet en Back Lives Matter, aan het vermijden was. Toen ze er uiteindelijk toch naar vroeg, gaf Sjoerd toe dat hij de hele Zwarte Piet-discussie onzin vond en dat hij nog altijd vóór deze racistische karikatuur is. Jetty: "Je mag je mening hebben. We moeten alleen naar elkaar luisteren. En dat is wat er nu op dit moment zo weinig gebeurt."

Reacties van kijkers zijn niet mals

Nou ja, dat werd dus helemaal niets tussen Sjoerd en Jetty. Kijkers thuis spreken van een enorme mismatch. "Jetty is zo'n leuke vrouw. Daar konden ze toch echt wel een leukere man voor vinden? Kom op zeg!", klinkt het op twitter. "Wat een enorme mismatch zeg. Vraag me af wat voor research daaraan vooraf is gegaan. Go Jetty! Je bent te leuk." En ook: "Jetty proberen te matchen met Sjoerd is echt dom. Ik vind het beschamend dat jullie zo’n prachtige vrouw zetten bij een man die totaal niet zelfbewust is."


De volgende twee First Dates Specials zijn zondag 15 en 22 november om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.