Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Een flinke domper voor Eva Jinek: de talkshowkoningin doet vanwege de naderende verkiezingen deze hele week een speciale Jinek-uitzending samen met RTL Nieuws. Een nieuw rubriekje aan het einde van haar show, waarin een cabaretier de boel luchtig afsluit, ging bij de eerste keer al he-le-maal mis.

Article continues after the ad

De eerste comedian die de loodzware politiek geladen uitzending een luchtig staartje mocht geven? LuckyTV-maker Sander van de Pavert, die vorige week - toen we ook al een flinke Jinek-blunder moesten verwerkende wenkbrauwen van kijkers deed fronsen. Hij bracht allerlei filmpjes mee, maar uiteindelijk zagen we er maar - houd je vast - ééntje. Aii...

Jinek gaat de mist in

Sander liet een CDA-filmpje zien en dat ging nog goed. Daarna flikkerde het hele kaartenhuis in mekaar. "Zijn we eruit jongens?", vroeg hij toen we geen beeld meer te zien kregen. Eva zag de bui ook al hangen. "We hebben geen beeld. Is het helemaal klaar met al het beeld? Ik vraag het even aan de regie. Al het beeld is klaar, is dit echt waar?"

Een flinke domper

Sander reageerde uiteraard teleurgesteld op dit debacle. Eva ook. "Oh, nee, Sander, is dit echt zo? Twintig filmpjes had je voor ons. Tragiek! Tragiek!" De Jinek-regisseur probeerde het nog maar een keer, maar... nee, ook nu wilde het allemaal niet lukken. "Dit is het risico van live-tv dat iets uiteindelijk niet werkt. Dat ontneemt ons de lach hier aan het eind van de avond. Ik had me er zo op verheugd, man", zuchtte Eva. "Maar een ware kunstenaar moet ook wel eens door een hel gaan. Dit is jouw hel. Bedankt voor je korte bijdrage Sander."


Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer is nog tot en met 18 maart elke werkdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.