Piet Paulusma

Storm op komst! Vanavond nemen we namelijk afscheid van onze weerheld Piet Paulusma bij SBS en de verwachting is dat er wel een traantje moet worden weggepinkt. Gelukkig zien we hem op 1 januari terug met het weerbericht bij Omroep Max. Dit zijn de 5 redenen waarom Piet Paulusma de beste weerman óóit is!

1. Door weer en wind

Heel Nederland zit weer te zuchten als Piet Paulusma alleen maar slecht weernieuws voor ons heeft. Wind, regen, sneeuw, kou en mist: daar zitten wij gewoon niet op te wachten! Het liefste blijven we dan lekker thuis zitten, maar Piet gaat áltijd voor ons door weer en wind, hoe vreselijk het ook mag zijn. Zo is hij al heel vaak bijna weggewaaid, zeiknat geregend of bevroren om toch, gewoon buiten, het weerbericht te presenteren. Topper!

 

2. Humor

Je hoeft niet altijd even serieus te zijn als je op tv komt en Piet Paulusma is het daar helemaal mee eens. In 2010 maakte hij reclame voor Kwik-Fit, waar de meeste mensen eerst van schrokken. Hij wordt namelijk kei en keihard gebeukt door een BMW. Niet echt natuurlijk, maar in eerste instantie lijkt het wel zo. Nou Piet, we hebben toch liever dat je slecht weer voorspelt dan dat je wordt aangereden!

Article continues after the ad

 

3. Dronken presenteren

Piet Paulusma is hartstikke gezellig en als hij dus op een feestje mag presenteren, pakt hij er natuurlijk even een drankje bij. Spreken met een dubbele tong, er een beetje dom in om lullen en soms niet eens uit zijn woorden kunnen komen: het weer wordt hoe dan ook verteld door Piet. En daar kunnen wij natuurlijk weer extra van genieten. Bekijk deze clip uit 2009 maar eens, waar hij even langs ging bij een bbq en ook duidelijk een drankje op heeft. Dat was zeker niet de laatste keer dat dat gebeurde, ook met kerstfeesten en andere gezellige bijeenkomsten nam hij wel eens een borreltje voor het presenteren. 

 

4. Vanaf 1996 bij SBS

Piet is 23 jaar lang trouwe weerman bij SBS geweest, dat zijn flink wat jaren. Daarom was het ook extra pijnlijk om te horen dat hij zomaar aan de kant wordt gezet door de zender: de 63-jarige Piet Paulusma hoort nou eenmaal het weerbericht te doen! Een paar maanden geleden vertelde hij in DWDD al hoeveel deze actie met hem deed en vanavond kunnen we ook wel een traantje verwachten. Gelukkig is Paulusma vanaf 1 januari gewoon met het weerbericht bij Omroep MAX te zien!

 

5. Oant moarn!

De uitspraak die we inmiddels allemaal kennen en allemaal op onze eigen gebrekkige manier uit proberen te spreken: "Oant moarn" associeer je meteen met Piet Paulusma. De weerman begon zijn carrière bij Omrop Fryslân en heeft de Friese uitspraak gewoon meegenomen naar SBS. Daar werd het al gauw zijn traditionele groet. Vanavond voor de laatste keer "oant moarn" bij SBS, maar Piet: "oant oaremoarn" (tot overmorgen), want dan zien we hem gelukkig gewoon weer met het weerbericht op tv! 

Vanaf 1 januari is het weerbericht met Piet Paulusma elke werkdag om 17.55 uur te zien op NPO 1.