De cast van GTST

Deze week komt er vanwege het coronavirus vervroegd een einde aan het dertigste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden. Het had echter weinig gescheeld of er was een spin-off voor in de plaats gekomen, maar dat idee sloeg RTL-baas Peter van der Vorst af.

Article continues after the ad

Dat vertellen de makers vandaag in de Volkskrant. "Snel bedenkt het team een plan B, een spin-off. Geen voortzetting van de serie, maar losse verhalen over bestaande personages", schrijft de krant vandaag. "Per scène mogen slechts twee acteurs meedoen, op veilige afstand. Castleden verzorgen hun eigen make-up en worden gefilmd met minder camera's."

Afbreuk

De plannen klinken op papier best prima, maar het was niet genoeg om RTL te overtuigen. "We zagen het alternatief niet zitten", legt Peter van der Vorst uit. "Het zou afbreuk doen aan de opbouwfase van Goede tijden, waaraan zo hard is gewerkt."  Peter is namelijk best trots op de veranderingen die er sinds januari zijn doorgevoerd om de kijkcijfers te verhogen. "De gebeurtenissen in Meerdijk zijn minder bizar, de cast is beter in balans. Ik ben vooral tevreden met de Verduyns: een gewoon gezin in een flatje, met -jawel - de keukentafel die ik graag wilde zien." Dat is dan ook vast de reden dat dit gezin nog heel wat te wachten staat.

40-jarige bestaan

Wel is zeker  dat GTST ook na de zomerstop doorgaat met slechts vier afleveringen per week in plaats van de gebruikelijke vijf. Peter wil wel verduidelijken dat het hier niet gaat om bezuinigingen en dat hij ook niet van plan is om het programma binnenkort alsnog van de buis te halen. "Goede Tijden is al dertig jaar een instituut. Er is me veel aan gelegen dat overeind te houden. (..) Ik ga er zelfs van uit dat we over tien jaar het 40-jarige bestaan vieren." Vanaf volgende week vervangt de quiz Ik Weet Er Alles Van de soapserie.