Niet culinair deskundige Miljuschka Witzenhausen of BNN-presentator Jan Versteegh, maar Boulevard-veteraan Peter van der Vorst volgt Winston op als presentator van RTL Boulevard, schrijft het AD.

Article continues after the ad

Bye, bye Winston

Begin dit jaar maakte Winston Gerschtanowitz bekend dat hij een overstap maakt van RTL naar SBS, waardoor de zoektocht naar een opvolger van de presentator van start ging. Gerschtanowitz gaat bij SBS de studioprogramma’s Wat vindt Nederland en Mensenkennis presenteren.

Volgens het AD wordt Van der Vorst dus nu één van de vaste gezichten achter het RTL Boulevard-desk. Van der Vorst is al regelmatig te zien als deskundige in het actualiteitenprogramma van RTL, dat verder door Luuk Ikink, Ruben Nicolai en Beau van Erven Dorens wordt gepresenteerd. 

Geen RTL Late Night meer

Naast RTL Boulevard is Van der Vorst onder andere het gezicht van Van der Vorst Ziet Sterren en werkt hij achter de schermen aan Married at First Sight. Vanwege zijn nieuwe klus bij Boulevard zal hij niet weer Humberto Tan vervangen in RTL Late Night in de zomerperiode, aldus AD.

Uitdaging

Van der Vorst over zijn nieuwe rol als presentator: ”Het is best een uitdaging ondanks het hoge tempo scherp te blijven. Je moet drie kwartier lang knallen. Het vergt een strakke voorbereiding, want tijd om tijdens de uitzending na te denken, is er gewoon niet.”

Metamorfose

Na het vertrek van Albert Verlinde afgelopen augustus kreeg RTL Boulevard een ware metamorfose. Volgens Van der Vorst is het 'nieuwe Boulevard' met Luuk Ikink en meer aanwezige experts, beter en relevanter dan voorheen, schrijft AD. “Het hele team is al flink vernieuwd. Natuurlijk had het best een jonger iemand kunnen zijn, maar ik vind het zelf veel te leuk om te doen.''