Peter R. de Vries in RTL Boulevard

De Veronica Inside-ruzie van de afgelopen weken werd gisteren plotseling gefixt na één mailtje van John de Mol aan Johan Derksen. Dat is best wel raar, zo vindt misdaadverslaggever en vaste VI-kijker Peter R. de Vries.

Article continues after the ad

"Ja, ik vind het toch wel een merkwaardige gang van zaken allemaal hoor", zei Peter gisteren in RTL Boulevard. Hiermee doelt hij op het feit dat de VI-heren - Derksen en Gijp versus Genee - de afgelopen weken rollebollend over straat gingen en dat er nu opeens een doorbrak kwam.

'De grote baas'

"Tot gisteren is er eigenlijk steeds gezegd van 'we zien het niet meer zitten' en 'het is niet meer te lijmen' en 'we zijn niet meer geloofwaardig'", herinnert Peter zich. Maar toen bemoeide John de Mol zich ermee door Johan Derksen persoonlijk te benaderen en te schermen met het contract. "En als de grote baas dan één keer zegt van 'jongens, jullie hebben een contract van twee jaar' - dat wist iederéén al, vanaf het begin, dus dat is geen nieuws - dan kruipt iedereen weer in zijn hok."

Merkwaardig

Het verbaast Peter. "Nou, dat vind ik wel een beetje gek", lacht hij. Nederlands bekendste misdaadverslaggever krijgt regelmatig sneren te verwerken van met name Johan Derksen, maar is desondanks een vaste kijker van het voetbalpraatprogramma. Wanneer VI terugkeert, gaat hij dus gewoon weer kijken. Als vanouds. 

Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp in studio Veronica Inside

Veronica Inside keert op 11 september terug op Veronica.