SBS-programma De Raadkamer, van misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft zijn laagste kijkcijfers tot nu toe genoteerd. De show was gisteravond goed voor 208.000 kijkers. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Article continues after the ad

De Raadkamer

Ondanks dat de Vries vaak te zien is praatprogramma’s als de DWDD, RTL Late Night en Pauw kreeg ‘ie bij de lancering van het programma naar eigen zeggen niet genoeg ruimte om De Raadkamer te promoten in talkshows. 

In het programma praat de misdaadverslaggever met advocaten, rechters en slachtoffers over actuele zaken. De Vries was zelf zo vrij om het te vergelijken met Voetbal Inside. Hij kreeg naar eigen zeggen met het programma eindelijk de kans om zijn kennis fatsoenlijk te etaleren. 

Start

Het mocht allemaal niet baten. Bij de lancering was de show goed voor 548.000 kijkers en de cijfers zijn sindsdien blijven dalen. Inmiddels is dit dus gehalveerd. 

Naast het acht uur journaal was Dokter Deen het best bekeken programma met bijna 1,4 miljoen kijkers. Van onschatbare waarde deed het ook goed: 1,1 miljoen mensen stemden af.