Peter R. De Vries keert binnenkort terug bij SBS6! In het nieuwe programma De Raadkamer spreekt hij met verschillende experts over alle denkbare vormen van misdaad.

Article continues after the ad

In De Raadkamer ontvangt de misdaadjournalist wekelijks een panel experts op het gebied van strafbare feiten. Het gaat om advocaten, journalisten, Officieren van Justitie, maar ook: slachtoffers en nabestaanden.

Het actualiteitenprogramma duikt bovenop actuele zaken, maar schuwt ook langlopende kwesties niet. Misdaad, rechtspraak en het gevangeniswezen komen allemaal aan bod.

De Raadkamer is medio februari te zien op SBS6.

De nieuwe show van Peter R. De Vries werd zojuist aangekondigd tijdens de najaarspresentatie van Talpa. Andere hoogtepunten waren:

Zomer In Zeeland

Een bekende columnist (Daniël Boissevain) zondert zich na de dood van zijn vrouw af in een Zeeuws dorpje. De schrijver en zijn twee kinderen kunnen maar lastig wennen aan de mores en eigenaardigheden van het Zeeuwse platteland. Naast Boissevain zien we rollen voor o.a. Patrick Stoof, Kim-Lian van der Meij en Jennifer Hoffman.

Zomer In Zeeland is vanaf 8 januari te zien op SBS6.

Nick en Simon: The Dream

De Volendamse barden zijn nog lang niet uitgedroomd! In een nieuwe seizoen The Dream reizen ze met Kees Tol naar Suriname. 

Eerder reisde het sympathieke trio onder meer af naar Jamaica, Cuba, Zweden en de VS. De Hollandse nuchterheid doet het, wat ons betreft, altijd goed in een vreemde omgeving.

Klasgenoten

In het nieuwe seizoen Klasgenoten keert Viktor Brand met een BN’er terug naar de middelbare school. Gasten zijn onder anderen Bram Moszkowicz, Leontine Borsato en Rafaël van der Vaart. Klasgenoten keert in januari 2018 terug.

Jaaroverzicht Volgens De Sterren

2017 was wederom een veelbewogen jaar: hoe kijken bekende Nederlanders erop terug? SBS6 interviewde verschillende BN’ers in het begin van 2017, en confronteert ze op 29 december met hun voorspellingen. Dat belooft aardig wat smoesjes en verontschuldigingen op te leveren.

Paleis voor een Prikkie

Rogier en Frank, de publieksfavorieten uit Steenrijk Straatarm, helpen gezinnen die lastig rondkomen, met een geheel nieuw interieur. Hun budget beslaat echter maar 250 euro… Hoe de paradijsvogels het ervan af brengen zien we in januari.

Tijdens de presentatie werd verder duidelijk dat de nadruk bij SBS6 nog meer op Nederlandse programma’s (en BN’ers) komt te liggen.