Een mediarel is pas compleet als Peter R. De Vries zich ermee heeft bemoeid! In RTL Boulevard verwijt de misdaadverslaggever de heren van Veronica Inside hypocriet gedrag.

Na de speciale uitzending over racisme, naar aanleiding van een domme grap van Johan Derksen, rollen Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen haast vechtend over straat. Van der Gijp en Derksen nemen het Genee erg kwalijk dat hij bepaalde afspraken niet nakwam, en het duo wel érg hard aanpakte in hun eigen show.

Peter R. De Vries stond na de advertentieboycot van Veronica Inside nog aan de kant van het programma, maar na de uithalen over en weer krabt hij zich toch even achter de oren.

Article continues after the ad

“Ik vind het helemaal een beetje merkwaardig als je je realiseert dat deze drie mannen jarenlang iedereen met de grond gelijk hebben gemaakt. Sterker nog: de grond in hebben getrapt! En als iemand zich daarover beklaagde, dan was het: dit is satire! Je moet niet klagen, huilebalk, en dan kreeg iemand nógmaals de volle laag.”

“Nu is er een conflictje over de tafelschikking en wie er te gast mag zijn. Het programma is van de buis gehaald. Het is helemaal in tegenspraak met wat ze al die jaren over bestuurders van de KNVB, voetbalclubs en andere hotemetoten hebben geroepen.”

De toekomst van Veronica Inside

Luuk Ikink is het roerend met Peter eens: “Ze zeggen ‘we zijn onafhankelijk’, en dan is er eentje onafhankelijk van de andere twee en die krijgt dan ineens alle tegenwind.”

Of Veronica Inside volgend jaar in de huidige vorm terugkeert is hoogst onzeker, maar De Vries hoopt dat ze het binnenkort weer eens over voetbal kunnen hebben. “Daar zou het programma van opknappen. Allengs is het steeds minder over voetbal gegaan en steeds meer over allerlei andere kwesties, en daar zijn ze misschien toch niet het sterkst in."