Peter R de Vries, door het stof

Peter R. de Vries heeft zojuist op social media zijn excuses aangeboden aan iedereen die hij heeft gekwetst met zijn tv-optreden bij Promenade. De misdaadverslaggever kreeg namelijk niet alleen maar positieve reacties.

Article continues after the ad

Het leek voor sommige mensen misschien het tv-moment van het jaar: Peter R. de Vries die zich in een Ganesha-pak waagde aan het nummer Banger Hart. Maar dat bleek niet voor iedereen het geval. "Besef je wel Peter dat je hiermee Hindoestanen en het hindoeïsme hebt beledigd?" schrijft een Twitteraar. Ook iemand anders volgt: "Dit is geen goede grap geweest van de bedenkers van Promenade. Zij hadden beter een neutraal symbool kunnen gebruiken. Dit is onnodig kwetsend en schofferend."


Onwetendheid

Dit is enkel nog maar een selectie van de tweets en Facebook-berichten die Peter R. ontving, dus daarom laat de RTL Boulevard-verslaggever nu van zich horen. "Deze week deed ik als 'masked singer Ganesha' mee aan een sketch in Promenade", begint Peter R. de Vries op Twitter. "Ik wist toen niet dat dit een God is. Het was geen moment - van niemand bij het programma - de bedoeling een religie of volgelingen daarvan te bespotten of te kwetsen. Excuus als dat wel zo is." 


Tegengeluiden

De meeste volgers begrijpen de kritiek überhaupt niet. "Hou eens op, Peter. Alsof je er ook maar iets verkeerd mee hebt bedoeld. Het is satire, het is ontspanning, we maken plezier en doen niemand iets aan. Hou op met deugen", luidt het tegengeluid. Andere mensen zijn wel blij met de excuses. "Netjes, Peter. Excuses aanvaard." Lees hieronder overige reacties op Peters excuses.