Peter R. de Vries

Tijdens de aflevering van RTL Boulevard gisterenavond haalde Rob Goossens uit naar BN'ers die openlijk lak hebben aan de 1,5 meterregel. Peter R. de Vries was het niet eens met Rob en mengde zich in de discussie. Volgens hem houden wel meer mensen zich niet aan die regels en is het niet eerlijk alleen deze paar uit te zonderen. 

Schijnwerkelijkheid

Rob Goossens vindt dat er te veel BN'ers openlijk op sociale media laten zien dat ze zich niet aan de 1,5 meterregel houden. Hij noemt bijvoorbeeld Rico Verhoeven, Max Verstappen en Donny van den Beek die volgens hem vinden dat ze "boven het gewone volk" zitten. Peter R. de Vries onderbreekt hem al snel en vindt die sneer niet helemaal terecht. "De werkelijkheid is dat er elke dag talloze situaties zijn – ook hier in de studio en overal – dat mensen op minder dan anderhalve meter van elkaar zijn en daar zegt niemand wat van. Dat wordt gewoon getolereerd omdat dat de wekelijkheid is. En de schijnwerkelijkheid zien we dus veel op televisie, hè, dat men bij de talkshows keurig anderhalve meter uit elkaar zit."

Vingertje heffen

“We heffen ons vingertje als we een filmpje zien waar mensen dat (zich houden aan de 1,5 meterregel, red.) niet precies doen, maar na de talkshow vermengt het zich ook gewoon en lopen mensen ook gewoon in een smal gangetje naast elkaar etcetera. Er zijn dus twee werkelijkheden.” gaat de misdaadjournalist verder. Volgens hem zijn we allemaal schuldig aan het verbreken van de coronaregels en is het dus hypocriet als we anderen lopen afsnauwen hierom. Diederik Jekel is het hier helemaal mee eens. Zelfs na zijn felle mondkapjesdiscussie met Peter, vindt ook Diederik dat we reëel moeten blijven en dat niet iedereen zich kan houden aan die afstandsregel. 

Article continues after the ad

Peter VS de rest

Het is niet de eerste keer dat Peter zich mengt in de coronadiscussie. Hij nam het eerder ook op voor Eva Jinek die tijdens haar uitzending zich niet aan de 1,5 meterregel hield. Volgens Peter was ook de kritiek hierop 'bull-shit'.  Maar hij is ook zelf onder vuur geweest na een paar onhandige quarantaine-uitspraken. We zullen vast nog wel meer van hem horen, want hij is zeker niet op zijn mondje gevallen. We houden jullie op de hoogte!