Het perfecte plaatje, Peter R. de Vries

Het veelbesproken programma Promenade zorgde gisteren weer voor een heerlijk tv-moment! Niemand minder dan Peter R. de Vries dook namelijk op in een tv-persiflage van The Masked Singer.

Article continues after the ad

"Geef hem een ontzettend hard applaus, onze eigen Masked Singer: Ganesh", maakte Diederik Ebbinge duidelijk, voordat Peter R. de Vries (in een olifantenpak) zich waagde aan het nummer Banger Hart. Of moeten we zeggen: wanneer de man in het olifantenpak zich aan dat nummer waagt, want heel toevallig ziet Henry van Loon er precies hetzelfde uit.

De ware ontknoping

Na het optreden legt Diederik nog even de spelregels uit aan de panelleden. "Jongens, ik zal jullie nu uitleggen hoe het verdergaat. Zo zingt Ganesh nog een lied en daarna gaan we proberen een antwoord te krijgen op de vraag wie er schuilgaat achter Ganesh." Helaas blijkt die tweede opdracht niet nodig, want de organisatie blijkt toch niet zo streng te zijn geweest als in de echte versie. "Peter R. de Vries", schreeuwt een zojuist teruggekeerde Henry van Loon. "Ik heb hem net bij de wc gezien." 


Eerdere tv-optreden

Het is overigens niet de eerste keer dat de makers van Promenade Peter R. de Vries uit zijn schulp trekken. Begin februari werd de misdaadverslaggever van RTL Boulevard nog in een doos gezet, waarna de kandidaten de opdrachten kregen om zijn ware identiteit te achterhalen. Tot ergernis van Peter duurde het toen alleen wel erg lang voordat ze het wisten.

Het Jaaroverzicht van Promenade gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.