Peter Pannekoek bij Studio Europa

Na het fiasco van Kalvijn in Studio Europa was maandag een BN’er te gast die wél eens in een voetbalstadion komt. Peter Pannenkoek schoof aan, en hij kreeg meteen al de lachers op zijn hand vanwege Marco van Basten.

Zoals je weet wordt ‘pannenkoek’ tegenwoordig vaak als scheldwoord gebruikt, en dat is eigenlijk ontstaan toen Marco van Basten trainer was bij Ajax. Van Basten werd na een 5-2 verlies tegen Heerenveen uitgescholden door een emotionele fan: “Hé Marco, bedankt, hè! Pannenkoek!” Het fragment werd wereldberoemd in Nederland en zorgde voor een heropleving van ‘pannenkoek’ als scheldwoord.

Dat vond Peter wel een beetje jammer. “Ik zag dat die avond bij Studio Sport en ik dacht: Shit, dit wordt weer een populair scheldwoord. Daarvoor was het echt niet zo populair, maar ná dit fragment is het wel helemaal in. Elke keer als ik door rood fiets, ik weet het niet… Word ik herkend, word ik uitgescholden? Pannenkoek! Dat neem ik Marco van Basten misschien nog wel het meest kwalijk.”

Article continues after the ad

Sjoerd van Ramshorst kon wel lachen om Peters probleem: “Dus dit hoor jij de hele tijd in de Arena?” “Ja, en dan weet je niet: zijn ze blij met je? Haten ze je? Je hebt geen idee meer!”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Nederland op het EK voetbal

Het Nederlands elftal won maandagavond vrij eenvoudig van Noord-Macedonië. De voetbaldwerg was wél een paar keer dicht bij een doelpunt omdat Oranje nogal nonchalant verdedigde. Tegen wie Nederland in de achtste finale speelt is nog niet bekend.

In Studio Oranje zagen we dat het zéér waarschijnlijk Portugal wordt. Dat is even slikken, want wedstrijden tegen Portugal worden meestal een bloedbad en tranendal voor de oranje leeuwen.

De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal wordt op zondag 27 juni gespeeld en begint om 18:00 uur. Je hebt dus nog tijd om de voetbalwedstrijd spoilervrij voor te bereiden!