Peter Pannekoek

We zijn er vroeg bij dit jaar! Zojuist is al bekend gemaakt wie dit jaar de Oudejaarsconference voor BNNVARA mag maken: Peter Pannekoek! De werktitel van zijn voorstelling is Nieuw bloed.

Peter Pannekoek maakt Oudejaarsconference

Jammer maar helaas voor Najib Amhali: Peter Pannekoek heeft zojuist onthuld dat hij dit jaar de Oudejaarsconference voor BNNVARA gaat maken: “Met grote trots mag ik bekend maken dat ik dit jaar de oudejaarsconference doe. Ik hoop dit land nog meer te verdelen dan het al is! 31 december op NPO 1.” Het is de eerste keer dat Peter de Oudejaarsconference gaat verzorgen. De grote vraag is zodoende wat we van hem mogen verwachten: “Met een normale show kan je alle kanten op. Nu heb ik mijzelf een duidelijk kader opgelegd: het verhaal moet over het afgelopen jaar gaan", aldus de cabaretier (via AD).

 

Article continues after the ad

 

Dit Was Het Nieuws maar dan anders

Uiteraard maakt corona-einzelgänger Peter ook al een paar jaar grappen over de actualiteit in het jubilerende Dit Was Het Nieuws. Je zou daarom verwachten dat zijn Oudejaarsconference in die lijn ligt. Dat lijkt echter niet helemaal waar: "Ik hoop in deze voorstelling wat verder uit te kunnen zoomen van alle actualiteit, in de hoop dat dat nieuwe, andere gedachten brengt." We hebben alle vertrouwen in Peter, ook al snappen we best dat het enorm spannend is: "De Oudejaars is een geweldige, typisch Nederlandse traditie. Je legt als cabaretier je hoofd op een hakblok. Het is de culturele versie van het bondscoachschap: iedereen gaat er een mening over hebben."

Vorig jaar werd de Oudejaarsconference op NPO 1 natuurlijk verzorgd door Youp van ’t Hek. Het was zijn tiende en meteen zijn laatste.