Peter Jackson schreef geschiedenis met de The Lord of the Rings-trilogie. Ook zijn nieuwste film belooft een fantasykraker van jewelste te worden!

Article continues after the ad

Duister geheim

In Mortal Engines is de wereld ten onder gegaan aan oorlogen en natuurrampen. Om te overleven, hebben de mensen steden gebouwd die verplaatst kunnen worden als een gebied onleefbaar dreigt te worden. In deze bizarre wereld stuit Hester Shaw (Hera Helmar uit Da Vinci’s Demons) op een duister geheim. Dit maakt haar al snel het doelwit van de megalomane Thaddeus Valentine (Hugo Weaving uit The Matrix)!

Indrukwekkend

De film is geproduceerd door Peter Jackson. Hij legde de lat al eerder hoog met zijn verfilming van The Lord of the Rings, maar met Mortal Engines lijkt hij er nog een schepje bovenop te doen. De wandelende steden zijn zo indrukwekkend in beeld gebracht dat je niet weet waar je moet kijken. Voor de regie huurde Jackson zijn maatje Christian Rivers in. Hij won eerder een Oscar voor zijn speciale effecten voor King Kong. En afgaande op de oogstrelende trailer, smaakte het Oscargoud naar meer!

Mortal Engines draait vanaf 6 december in de bioscopen.