Maar nieuwe LOTR-serie gaat er hoe dan ook komen

Regisseur Peter Jackson schijnt met een leuk luxeprobleem te zitten. “Ga ik nog meer Lord of The Rings maken of zeg ik ja tegen DC?” zou de vraag zijn waar de Nieuw Zeelander momenteel mee worstelt.

vijf seizoenen lange LOTR-serieijf seizoenen lange LOTR-serie

Amazon heeft onlangs de rechten voor Lord of The Rings binnengesleept en wil meteen flink uitpakken met een vijf seizoenen lange prequel-serie. Jackson zou volgens diverse bronnen al gevraagd zijn om hieraan mee te werken, in elk geval als uitvoerend producent. Maar de gezaghebbende LOTR-fansite TheOneRing.net zegt nu dat de regisseur tegelijk een aanbod overweegt van DC om een nog onbekende comic book-film te maken, en dat hij waarschijnlijk zal moeten gaan kiezen.

Topregisseurs

Als Jackson ingaat op de uitnodiging van DC dan zou hij de tweede topregisseur zijn in korte tijd die zich aan de studiotak van de comic book uitgeverij verbindt. Eerder berichtten we al dat Steven Spielberg een filmversie van de comic Blackhawk gaat maken. En natuurlijk zou DC maar wat graag van dit soort gevestigde filmmakers weten te strikken, aangezien de studio die hard nodig heeft na de door critici neergesabelde Batman vs Superman, Suicide Squad en Justice League. De enige goed ontvangen DC-film tot dusver is en blijft Wonder Woman, maar met een Spielberg of Jackson aan boord zou het zo opnieuw raak kunnen zijn.

Mortal Engines

Hoe dan ook, bovenstaand bericht is goed nieuws voor alle LOTR-fans want die Amazon-serie gaat er dus so wie so komen! Jackson heeft als regisseur momenteel even niks in de planning staan, maar hij is wel als producer betrokken bij Mortal Engines, wat één van de grote Kerstblockbusters moet worden dit jaar.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.