Dit jaar keert The Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson terug naar de bios met Mortal Engines. En zo te zien is hij het nog niet verleerd!

Article continues after the ad

Gemaskerd

Mortal Engines speelt zich af in een verre toekomst waarin rondreizende predator cities kleinere steden opslokken voor onderdelen en grondstoffen. De gemaskerde Hester Shaw (gespeeld door Hera Hilmar uit Da Vinci’s Demons) is in Londen om wraak te nemen op Valentine (een rol van Lord of the Rings-acteur Hugo Weaving), de moordenaar van haar moeder. Maar Valentine weet te ontkomen en opent de jacht op Hester!

Steampunk

De film is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Philip Reeve. Peter Jackson, de regisseur van de Lord of the Rings-trilogie, liep al tien jaar rond met plannen om de romans te verfilmen. Nu het zover is, mag het resultaat er zijn. Mortal Engines belooft een oogstrelende film te worden vol adembenemende effecten en steampunk-elementen.

Horrorklassieker

Jackson tekende trouwens alleen voor de productie en het scenario van deze spannende boekverfilming. De regie is in handen van Christian Rivers. Hij werkt al sinds de moderne horrorklassieker Braindead samen met Peter Jackson als storyboard-tekenaar.

Mortal Engines draait vanaf 13 december in de bioscopen!