Braindead, Lord Of The Rings en nu dus een documentaire over de wereldberoemde band The Beatles. Met veel origineel materiaal. 

Article continues after the ad

Uren materiaal

De docu zal Let It Be gaan heten, naar het laatste album wat The Beatles uitbrachten voordat de groep in mei 1970 uit elkaar ging. Er ligt meer dan 55 uur filmmateriaal klaar voor Jackson om zich doorheen te ploegen. Het materiaal is een verzameling opnames uit de studio, van de tijd dat Let It Be werd opgenomen. Eigenlijk zou het gebruikt worden voor een tv-special, maar dat ging niet door. Jackson heeft tijd over want hij gaat niet meewerken aan de serie van Lord Of The Rings. En zijn laatste film, Morgal Engines is ook al klaar. 

 

Yoko zegt yes

Natuurlijk zijn niet alle Beatles meer alive 'n kicking. Lennon werd in 1980 vermoord bij zijn woning in New York. George Harrison kreeg kanker en stierf in 2001. Maar de twee nog levende leden, Paul McCartney en Ringo Starr gaan meewerken aan de docu. En ook Olivia Harrison (echtgenote van) en Yoko Ono (echtgenote van Lennon) zijn het project ingepraat. En dat laatste is best een uitdaging geweest, gokken we. 

Regisseur Peter Jackson is blijkbaar van alle markten thuis en we zijn heel benieuwd naar het eindproduct, want verhalen (na)vertellen kan Jackson als de beste. Het is overigens niet de eerste documentaire die Peter Jackson maakt. Recent regisseerde hij een docu over de Eerste Wereldoorlog. Een briljant project wat echt de moeite waard is trouwens.