Fotograaf
Mike van den Toorn
Peter Gillis

Wie denkt dat de steenrijke én veelbesproken realityster Peter Gillis van SBS6-serie Massa Is Kassa vanuit een gespreid bedje aan zijn miljoenenimperium kon bouwen, heeft het mis. Peter groeide op in een arm gezin.

Dat onthult hij in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt. Hierin staat Peter in Godfather-stijl, uiteraard samen met grote liefde Nicol - en daar worden we helemaal foxwild van. Zo vertelt Nicol meer over de bijzondere band tussen Peter en haar kinderen.

Article continues after the ad

Peter over lastige kindertijd

Ondanks zijn gigantische vermogen - hij taxeert het zelf op een kwart miljard (!) - is Peter nog altijd een zuinig man. Een 'overblijfsel' uit zijn lastige jeugd. "Wij moesten om vijf uur naar bed omdat er geen geld was voor warm eten. Mijn vader ging stropen en ving hij een konijn, dan hadden we weer wat te eten. Mijn moeder breide een trui voor ons en als die te klein werd, ging het draad er weer uit voor een nieuwe trui."

Started from the bottom, now we're here

"Iedereen denkt dat ik die twaalf parken maar even uit de grond gestampt heb", gaat Peter verder. "Maar ik kom van ver.” Hij begon zijn Oostappen-avontuur samen met zijn broer en zus toen ze voor 4 miljoen gulden ("met geld van de Rabobank") een camping kochten. Langzaam maar zeker ontpopte Peter zich meer en meer tot solo-big boss. "Ik heb mijn broer na een jaar uitgekocht, mijn zus na drie jaar. In 1998 kocht ik een tweede park, in 2000 een derde en in 2002 een vierde. In 2018 had ik twaalf parken, en 75 miljoen schuld. Drie parken verkocht, toen was ik weer schuldenvrij. En nu heb ik er weer twaalf. Ik koop parken waar een ander de handen niet aan durft te branden."

Het hele 'Godfather' interview met Nicol en Peter Gillis staat in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Catastrofe! Vanavond komt alweer de laatste aflevering van het huidige Massa Is Kassa-seizoen op SBS, om 20:30 uur. Begin november kunnen we weer foxwild worden: dan begint een nieuw seizoen!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.