Source
20th Century Fox

Disney+ maakte onlangs bekend dat de avonturen van Percy Jackson binnenkort in een serie veranderd worden voor het streamingplatform. Schrijver Rick Riordan was toen al erg blij, maar vandaag meldde hij op social media dat hij de bestaande films haat. Háát!

Schrijver Rick Riordan bedacht Percy Jackson als een jongen die ontdekt dat hij eigenlijk een halfgod is: een nakomeling van de Griekse god Poseidon. Als de bliksem van Zeus gestolen wordt, gaat Percy met zijn andere goddelijke vrienden op avontuur om ‘m terug te vinden.

In 2010 verscheen er een film gebaseerd op zijn werk, die belangrijke onderdelen van het verhaal veranderde én Percy en zijn vrienden een stuk ouder maakte. Hierdoor werden de spannende avonturen een stuk grover om tieners aan te spreken. Mensen die de boek niet hadden gelezen merkten daar weinig van, maar fans waren laaiend over Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief én Sea Of Monsters (2013).

Article continues after the ad

Rick Riordan slaat terug!

Rick Riordan vertelde tot nu toe weinig over de films die gebaseerd waren op zijn boeken, maar dat is nu blijkbaar voorbij! Op Twitter haalt de auteur ineens genadeloos uit. Het begint als iemand aan Disney+ vraagt of bepaalde scènes misschien gecensureerd zijn.

Vanuit het niets verschijnt Riordan, om te zeggen dat ze de hele film eigenlijk moesten censureren! Het is ontzettend willekeurig, maar we vinden het te gek!

Fans zijn verrukt dat Riordan zelf eindelijk zegt dat hij de Percy Jackson-films kut vindt. Hij heeft begrip voor de fans, maar noemt zijn eigen positie nóg vervelender. Door de films kreeg hij het gevoel ‘dat zijn levenswerk door de gehaktmolen gedraaid werd.’

En het mooiste is: Rick Riordan heeft de films niet eens gezien! Nadat hij de scripts las, en de makers tevergeefs vroeg het alsjeblieft niet te doen, kon hij zich er niet meer toe zetten. Wow.

Percy Jackson

Uit alle reacties blijkt dat Riordan in elk geval wél een goed gevoel heeft over de nieuwe serie op Disney+. Daar is hij immers zelf ook bij betrokken. Riordan bevindt zich trouwens in goed gezelschap: Stephen King moest ook niets hebben van Stanley Kubricks film The Shining(!). Met alle respect voor de Master Of Horror, maar dat is weer een gevalletje van ‘de film is beter’.