Penoza The Final Chapter, online hit

De Penoza-film The Final Chapter mocht dan al door ongeveer 500.000 mensen in de bioscoop bewonderd zijn, maar dat doet niets af aan het online succes. Distributeur Dutch FilmWorks maakte eerder bekend dat er in Nederland nog nooit zo vaak naar een bioscooptitel op 'video on demand' werd gekeken.

Article continues after the ad

Penoza: The Final Chapter is vooral via Pathé Thuis te bewonderen. Hoewel die dienst nooit onthult hoe vaak er precies naar een titel wordt gekeken, betekent dit dus wel een record. Penoza heeft hiermee de Marvel-film Avengers: Endgame van de troon gestoten.

Vijf redenen

Wij snappen wel waarom Penoza met de enige echte Carmen Walraven in de hoofdrol zo populair is. Eerder gaven we je al vijf redenen om de film zo snel mogelijk in de bioscoop te bekijken. Van 2010 tot 2017 waren bijna een miljoen kijkers nauw betrokken bij Carmens klim naar de criminele top, én haar pogingen om haar dierbaren veilig te houden. Na de laatste cliffhanger waren er echter nog wel een paar losse eindjes, dus al die mensen hadden de hoop dat die wel beantwoord werden in de film.

Vervolg

Het is niet bekend of er ooit nog een vervolgfilm komt, ook al lieten de acteurs eerder doorschemeren daar wel interesse in te hebben. Wat we echter wel weten, is dat Luther zijn eigen reeks krijgt. Zo hebben we toch nog iets om naar uit te kijken.