Fans van Penoza zullen er blij van worden: Het filmvervolg op de de serie Penoza zal vanaf 28 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Na vijf succesvolle seizoenen is het tijd voor een groter project en de makers zeggen dat het voor de fans 'een feest van herkenning' wordt. 

Article continues after the ad

Wie zien we terug?

De makers laten ons nog in het duister tasten over welke personages er dan in de film te zien zullen zijn. Want 'feest der herkenning' belooft wat, maar is niet heel specifiek. 'Er zullen bekende karakters uit verschillende seizoenen terugkeren en er worden spannende nieuwe personages toegevoegd', beloven ze. Nou ja, Carmen zal er zijn nemen we aan. Regisseur Diederik van Rooijen heeft wel beweerd dat 'alle acteurs die we wilden, ja hebben gezegd'. Dus we zullen een rondje langs de acteurs moeten doen. Wie heeft nummers?

Peno-wattus?

Oké, voor wie nu denkt: waar hébben die mensen het over? Tussen 2010 en 2017 waren vijf seizoenen van Penoza te zien op televisie. Het vijfde en laatste seizoen van Penoza starte in augustus 2017, dus de fans kunnen wel weer een shotje Penoza gebruiken. De serie gaat over Carmen van Walraven (gespeeld door Monic Hendrickx) die na de dood van haar man (gespeeld door Thomas Acda) zijn plek in het bedrijf moet overnemen. Alleen is het bedrijf geen auto-wasserette of snackbar, maar een criminele organisatie. En dat doet het gezin, die de dood van papa te verwerken heeft, geen goed. Dit is de trailer van seizoen 1, mocht je dat hele Penoza gemist hebben. Veel is op YouTube te zien trouwens.