Veronica Magazine spreekt in haar nieuwe editie Penoza-acteurs Monic Hendrickx en Raymond Thiry over de aankomende Penoza bioscoopfilm. Beter bekend als Carmen van Walraven en Nicolaas Luther, worden de twee ook gevraagd naar hun eigen morele kompas. Blijkt dat Raymond geen brave burger zal zijn wanneer hij een pond cocaïne op straat vindt!

Cocaïne verkopen

De acteur die normaliter Carmens rechterhand Nicolaas Luther speelt, krijgt in de serie best wel wat te maken met drugs. Ook in het echte leven heeft hij weleens van het witte goedje gebruikgemaakt, maar dat is niet de voornaamste reden dat hij gevonden coke voor zichzelf zou bewaren.

“Kijk, als ik een pond cocaïne op straat vind, dan breng ik dat niet naar de politie. Als je ziet wat er in het weekend in de Pijp aan brommertjes heen en weer rijdt, de ene levering na de andere. Waarom zou ik daar niet een beetje van mee profiteren? Ik gebruik het zelf niet, maar ik weet wel wie ik er een plezier mee doe.”

Article continues after the ad

Dus eigenlijk is het gewoon heel erg sociaal van Raymond Thiry dat hij de cocaïne niet naar de politie maar naar zijn vrienden brengt! Overigens staan acteurs zeker niet boven de wet, zoals we laatst zagen bij Imanuelle Grives.

Psychotisch van drugs

Voor de rest blijft Raymond van de drugs af en van blowen wordt hij alleen maar psychotisch: “Ik vond blowen heel lekker, totdat ik er psychotisch van werd. Dan kijk je wel uit om het nog een keer te doen.” Ook hoofdrolspeelster Monic Hendrickx is niet van de drugs. “Ik heb wel eens dingen geprobeerd, maar ik stuiter te snel. Ik ben al hyper van mezelf.”

Penozaweek

Lees het hele interview in het nieuwe Veronica Magazine, vanaf vandaag in de winkel. Penoza: The Final Chapter wordt vanaf volgende week in de Kinepolis-bioscopen gedraaid. Tevens start op Superguide dan de Penoza-week en geven we diverse prijzen weg waaronder een reis naar Canada!