Eric Corton, M, emotioneel verhaal

Eric Corton schoof vanavond bij M aan om te praten over zijn solovoorstelling Ma. Het theaterstuk over de relatie tussen een zoon en een moeder met Alzheimer komt bij de presentator harder binnen dan ooit: hij heeft zijn vader met de ziekte van Alzheimer al ruim negen weken niet gezien.

Article continues after the ad

Negen weken geleden zag de wereld er nog heel anders uit. "Corona was nog maar een griepje, zal ik maar zeggen", legde Eric Corton vanavond uit bij talkshow M (die ook coronamaatregelen heeft ingesteld). "Het zag er niet naar uit dat het zo hard zou gaan, dus ik was daar geweest en ineens ging het op slot."

Raambezoek

Waar veel verpleeghuizen de dierbaren van hun inwoners de kans geven om een eventueel raambezoek te doen, sloeg Eric dat aanbod af. "Ik heb het niet gedaan en ik kan je dat uitleggen. Het klinkt misschien hard, maar als ik achter dat raam ga staan en mijn vader kijkt naar mij dan ziet hij een meneer daar staan. Dan zwaait hij en dat is het." Vanwege zijn Alzheimer herkent hij Eric namelijk niet meer.


Ontroering

Mensen thuis werden wel geraakt door dit openhartige verhaal van de acteur in tegenstelling tot het optreden van Tino. "Dit is een interview dat binnenkomt. Ik heb hier exact hetzelfde gevoel en dezelfde gedachtes. Mijn mama is er wel, maar ook weer niet. Zo ongrijpbaar is dementie", reageert een Twitteraar op Erics verhaal. Een andere kijker wil Eric graag nog een hart onder de riem steken: "Eric, je was zo sterk. Wat heb je ongelooflijk mooi gesproken. Ik woon helaas niet in de buurt en mijn beide ouders zijn gelukkig nog gezond, maar wat had ik graag deze voorstelling willen zien." Lees hieronder nog meer bijzondere reacties.