Bij een lommerd vind je de meest vreemde objecten! Pawn Stars, een realityserie over de winkel van Rick Harrison, was dan ook een gouden greep. Zijn mopperende vader Richard, beter bekend als de ‘Old Man’, is vandaag overleden.

Article continues after the ad

Mensen die hun spullen naar de lommerd brengen hebben doorgaans snel geld nodig. Die nemen dus best genoegen met wat minder! Richard Harrison wist dat als geen ander. In 1989 begon hij, met zijn zoon Rick, een lommerd in Las Vegas: de World Famous Gold & Silver Pawn Shop.

In 2009 besloot History een realityserie op te nemen in de zaak. Pawn Stars werd al snel een grote hit. De Pawn Shop kreeg de gekste voorwerpen binnen, en de dynamiek tussen de Harrisons en de andere medewerkers was vaak hilarisch.

De ‘Old Man’ was te zien als een soort mopperende Maarten van Rossem, die bovendien iedereen een poot probeerde uit te draaien. Tussendoor viel hij iedereen lastig met zijn verhalen over zijn tijd in de marine. Richard werd hierdoor erg geliefd bij de kijkers. Zijn fans eren hem… in stijl!

Volgens TMZ leed de 77-jarige Harrison al een tijd lang aan de ziekte van Parkinson. In de laatste seizoenen verscheen hij niet regelmatig meer in Pawn Stars, hoewel hij nog steeds in de winkel werkte.