Goed nieuws voor fans van Nederlandse films: misschien wel de beste regisseur van ons land keert terug naar zijn roots!

Article continues after the ad

Sinds Paul Verhoeven Amsterdam verruilde voor Hollywood, hebben we de regisseur nog maar weinig gezien in Nederland. In 2006 had Verhoeven nog een grote hit met het oorlogsdrama Zwartboek, maar het was niet genoeg om de regisseur hier te houden. Maar momenteel werkt de maker van kassuccessen als Turks Fruit, RoboCop en Basic Instinct weer aan een Nederlandse film. Die heeft als titel meegekregen Het Geheim van een Goed Huwelijk.

Familie

De film wordt geschreven door Robert Alberdingk Thijm. Hij tekende eerder voor populaire televisieseries als A’dam-E.V.A en Dunya en Desie. Het duo wil nog kwijt over de inhoud van het project, maar volgens Verhoeven ‘is het een verhaal over een familie’. De 79-jarige regisseur heeft in ieder geval zin in de opnames: “Ik vind het ontzettend leuk om nog een keer iets te doen met de nieuwe generatie. Bovendien vind ik het heel fijn om op een set weer eens heel direct te kunnen zeggen wat ik denk. In het Frans of Engels kan ik mij toch moeizamer uitdrukken.”

Lesbische nonnen

Voor het zover is, werkt Verhoeven aan zijn nieuwe Franse film, Blessed Virgin. Deze vertelt het verhaal van twee lesbische nonnen in de Middeleeuwen. Het is de bedoeling dat de film, waarin geen Nederlandse acteurs spelen, volgend jaar in Cannes in première gaat.