Nick en Simon (en Kees Tol, natuurlijk!) maakten recent een documentaire over de legendarische zangers Paul Simon en Art Garfunkel: Homeward Bound. Dit harmonische duo had grote invloed op de muziek van Nick en Simon, en de Volendammers deden er alles aan om in de geschiedenis van Simon & Garfunkel te duiken. Met succes!

Acteur Woody Harrelson was deze zomer op fietsvakantie in ons land, en bezocht een concert van Nick en Simon in Brielle. De zangers maakten een praatje met de acteur, die liet vallen dat hij goede vrienden is met… Paul Simon!

Hij beloofde dat hij een opname van het concert zou laten zien aan zijn kameraad, en vandaag bleek dat Harrelson woord heeft gehouden. Paul Simon stuurde een mail terug, en vond de Volendammers klinken als Simon & Garfunkel!

Article continues after the ad

Nick en Simon wisten niet wat hen overkwam, en Kees Tol waarschijnlijk nóg minder!

De documentaire Homeward Bound, die Nick en Simon maakten over Simon & Garfunkel kun je terugzien bij NPO Start. Daar kun je óók de documentaire over het máken van de documentaire kijken, die in mei en juni werd uitgezonden (en is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring). Binnenkort zie je de muzikale Volendammers weer bij Beste Zangers én Hit The Road!

Ja, Nick, Simon en Kees houden zichzelf lekker bezig!