Paul de Leeuw

Er komt een flinke wisseling in presentatoren bij Op1. Vanaf 6 november worden namelijk Astrid Joosten en Paul de Leeuw het nieuwe koppel op de vrijdagavond. Zij nemen hiermee de plek in van Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, die naar de maandagavonden verhuizen.

Vorige week maakte Mediacourant bekend dat Willemijn Veenhoven stopt met de presentatie van Op1 op de maandagavond. Erik Dijkstra gaat haar en Sander Schimmelpennick achterna. Erik start begin volgend jaar met een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1.

‘Meer een weekend gevoel’

“Ik had heel veel zin om weer gesprekken te voeren op televisie. Dat ik dat ook nog eens met Paul mag doen maakt dat ik me er zeer op verheug. We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken Op 1", vertelt Astrid.

Article continues after the ad

Paul is ook erg blij met zijn nieuwe baan: “Het is een ongelooflijke eer om samen met Astrid Op1 op vrijdag een beetje meer het weekend-gevoel te gaan geven. En ook een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien.”

Journalistieke karakter

Gert-Jan Hox, contentdirecteur bij BNNVARA, is erg blij met het topduo: “De gesprekken die ik de afgelopen week gevoerd heb met Astrid en Paul waren inspirerend. Met hun enorme ervaring en gevoel voor humor kleuren we de BNNVARA-vrijdagavond van Op1 net even anders in, natuurlijk zonder daarbij het journalistieke karakter van het programma uit het oog te verliezen.”

Op1 is van maandag tot en met vrijdag rond 22:15 uur te zien op NPO 1.