Paul de Leeuw in Op1

Paul de Leeuw heeft gisteren in de live-uitzending van Op1 zijn excuses aangeboden naar aanleiding van de uitzending van vorige week. Hij verklaart dat het nooit zijn bedoeling is geweest om iemand te kwetsen met één van zijn uitspraken.

Article continues after the ad

Het was het weekje wel voor Paul de Leeuw. Na de Op1-uitzending van vorige week regende het klachten aan het adres van de presentator. Zijn volgens kijkers 'racistische' en 'botte' opmerking over de mentaliteit van Aziaten die 'gelijk doen wat de baas zegt' schoot namelijk bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Die uitspraak was inderdaad niet netjes, erkent de talkshowhost deze week. 

Excuses

"Maar even iets heel anders", opende Paul de Leeuw vrijdagavond de talkshow. "Vorige week heb ik een nogal botte, kortzichtige uitspraak gedaan aan deze tafel over Aziatische medemensen. Het is nooit mijn bedoeling geweest, maar met deze opmerking heb ik wel een bevolkingsgroep over één kam geschoren. Dat spijt me en hiervoor bied ik dan ook mijn excuses aan." 

Les voor de volgende keer

De presentator hoopt het in de toekomst beter te doen. "We zeggen weleens: van fouten leer je, dus ik hoop echt dat ik hiervan geleerd heb. Nogmaals mijn excuses, het is gebeurd", rond hij het af.

 


'Tenenkrommend'

Het is misschien een goedbedoelde poging, maar het is de vraag of de kous hiermee is afgedaan. Op Twitter blijven de kijkers kritisch over zijn rol als talkshowhost van Op1. "Paul de Leeuw presenteert voor de eerste keer ingetogen, na zijn eerder gemaakte excuses. Hij 'laat zien' en merken dat hij een knieval doet voor 'het volk'. Maar je weet: dit gaat niet lang duren. Hij valt vanzelf weer uit deze keurslijfrol", aldus een kijker. Een andere kijker is onverbiddelijker. "Te-nen-krom-mend Op1 met Paul de Leeuw." 


Op1 gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.