Fotograaf
Annemieke van der Togt
Paul de Leeuw in Op1

Na applaus, gevolgd door heel veel kritiek, lijkt het erop dat Paul de Leeuw en Astrid Joosten vertrekken bij de talkshow Op1. Volgens het Algemeen Dagblad vertrekt het duo over een paar maanden voorgoed.

Paul de Leeuw en Astrid Joosten wisselden het duo Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand af, die naar maandagavond verhuisden vanwege het vertrek van Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Joosten en De Leeuw traden op als een soort ‘good cop’ en ‘bad cop’, waarbij Paul de Leeuw regelmatig lollig uit de hoek kwam. Kijkers waren aanvankelijk enthousiast, maar raakten de humoristische uitzendingen op de vrijdagavond snel zat. De uitzendingen voor het weekend waren minder journalistiek dan normaal en het publiek vond het verschil wel érg groot.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

 

Paul de Leeuw in Op1

Paul de Leeuw kreeg al een paar een dikke veeg uit de pan door zijn presentatie van Op1. In januari werd hij bekritiseerd omdat hij in een uitzending dat “Aziaten meteen doen wat de baas zegt.” Angela de Jong hakte flink op de presentator in en Henny Huisman dacht dat hij “te aardig gevonden wilde worden.” Zelf bleef De Leeuw er nuchter onder: “Wij zijn helemaal niet binnengehaald om zware onderwerpen te bespreken.”

BNNVARA wil de geruchten tegenover het Algemeen Dagblad bevestigen noch ontkennen. Volgens de omroep zitten Paul de Leeuw en Astrid Joosten sowieso nog tot juni in Op1, en wordt op een later moment besloten welke duo’s doorgaan met de presentatie.

Zo blijft het toch een beetje rustig rondom de talkshow van de NPO: recent weigerde presentatrice Talitha Muusse haar laatste aflevering te presenteren, nadat KRO-NCRV gevraagd had of ze alsjeblieft haar mond wilde dichthouden als het over politiek ging.