Paul de Leeuw, interview Op1

Paul de Leeuw werd twee weken geleden nog met open armen ontvangen aan de presentatietafel van Op1, maar van die complimentenregen lijkt nu weinig meer over. De presentator krijgt het na zijn interview met Hugo de Jonge van allerlei kanten zwaar te verduren. 

Article continues after the ad

Naast de kijkers op Twitter konden columnist Jan Dijkgraaf en de redactie van Shownieuws het niet laten om te reageren op Pauls 'tenenkrommende' en 'slappe' interview met Hugo de Jonge. 

Open brief van Jan Dijkgraaf

"Alle kijkers die gisteren wél het einde haalden van jullie gesprek met minister Hugo de Jonge (waarvoor die kijkers een groot compliment verdienen!) weet dat Op1 deep inside niet meer is dan de avondversie van het gezellige kwebbelprogramma Koffietijd, met soms een prachtige uitschieter in het human interest-segment", schrijft Jan Dijkgraaf in een open brief aan Paul na het onderstaande interview. "Het enige wat er nog aan ontbrak was dat Loretta Schrijver op de achtergrond een zwerfhondje aaide." 

'Tenenkrommend'

Bart Ettekhoven laat bij Shownieuws weten zich daar wel in te kunnen vinden. "Ik vond het ook tenenkrommende televisie. Paul de Leeuw is Paul de Leeuw en toen bekend werd dat hij dit programma ging maken, dacht ik nog: oke, spannend. Hij zei zelf dat hij een nieuwe weg wilde inslaan en wilde laten zien dat hij die serieuze kant ook heeft. En die zie ik nog niet zo", maakt hij duidelijk. "Ik zie nog altijd de Paul de Leeuw die ik altijd op tv zie." 

Cursus volgen

Ook Sandra Schuurhof vond het in tegenstelling tot Patty Brard niet om aan te zien. "Het einde was wel een beetje dat je denkt: waar gaat het nog over? Die jongen kwam met alles weg", bekent ze. "Misschien moeten ze (Paul en Astrid, red) een paar trainingen volgen bij Jeroen Pauw zoals wel meerdere mensen bij de NPO hebben gedaan." Oeps, beluister hier het hele gesprek van Shownieuws terug