Patty Brard in Shownieuws

Jeangu Macrooy dropte gisteren zijn nieuwe Songfestival-nummer en dat zorgde voor een stortvloed aan reacties - positief én negatief. Showbizzdiva Patty Brard zit overduidelijk in dat laatste kamp. Ze ging in Shownieuws helemaal los op het nummer.

Article continues after the ad

Patty zat een beetje in een negative Nancy vibe. Ze denkt dat 't 'm niet gaat worden, dat 'Birth of a New Age' van Jeangu. En ze vindt het best jammer om dat te moeten zeggen...

Broccoli

Een deel van het stukje Surinaams dat in het nummer zit, 'Mi na afu sensi, no wan man e broko mi’, klonk voor sommige luisteraars als 'broccoli'. "Het deed mij denken aan een Lidl-reclame. Dat je poppetjes moet sparen en dat je dan denkt: ik heb Bobby Broccoli nog niet", oordeelde Patty. Ze vindt Jeangu "een zachte en lieve man". "Dan vind ik het heel moeilijk om te zeggen dat ik het gewoon geen leuk liedje vind."

Wat mist Patty?

Het nummer in combinatie met Jeangu's bijzondere outfit; iets te kunstzinnig, aldus La Brard. "Het is allemaal een beetje arty-farty." Wat ontbreekt er volgens haar dan aan dit swingende, energieke nummer? "Ja, ik mis gewoon een vers en een refrein." En ook: "Ik vind zijn stem op de een of andere manier wat soul missen". Muziekdeskundige Ronald Molendijk kon zich daar wel in vinden. "Wat je mist is gewoon een knalgoed refrein, dus een Justin Timberlake-refrein waarvan je meteen denkt: de zon schijnt, let’s go outside."