Patty Brard in Shownieuws

Patty Brard is gisteren aangekomen in Amstelveen nadat ze enige tijd op Ibiza verbleef, waar ze ook een woning heeft. Maar Patty is niet van plan om twee weken in thuisquarantaine te gaan, ook al is dat een "dringend advies" van de overheid.

Article continues after the ad

Het uitgesproken showbizzfenomeen gaat slechts één week in thuisquarantaine. Ibiza is sinds kort echter oranje gebied. Twee weken in quarantaine bij thuiskomst is dan het dringend advies. "Ook als u geen klachten heeft die lijken op corona of als uit een test blijkt dat u geen corona heeft", zo valt te lezen bij de Rijksoverheid.

Patty legt uit

"Testresultaten van de Eliza Corona bloedtest van het lab binnen gekregen! Allebei NEGATIEF!", schrijft Patty bij een Insta-foto van haar en man Antoine. "Toch fijn om bevestigd te krijgen! Safety first!" In een filmpje op haar Stories legt ze uit dat ze vandaag nog langs een dokter gaat om te kijken of er in het vliegtuig nog 'iets mis is gegaan'. Zo'n test is natuurlijk ook maar een moment-opname.

Patty en corona

Maar daarna is het wat Patty betreft ook wel klaar. Ze gaat een week in quarantaine en negeert dus overheidsadvies. Het lijkt er echter op dat ze die ene week ook liever niet doet. Als een bloedtest negatief uitpakt en ze vandaag ook nog naar de dokter gaat, is quarantaine dan wel nodig? De openhartige Patty doet die ene week vooral om niemand tegen de schenen te schoppen, geeft ze aan. En dan doelt ze waarschijnlijk op haar vele volgers die haar de afgelopen dagen via Insta massaal bestookten met vragen over Patty's reis, verblijf en corona-status. Daar zullen ze - nu zeker - ongetwijfeld mee doorgaan.