Claudia de Breij

Eerder dit jaar verscheen Patty Brards biografie, inclusief héél veel sappige showbizzverhalen. Maar volgens Patty gaat het boek over zoveel meer dan dat en een vergelijking van cabaretier Claudia de Breij gaat er dan ook niet in bij La Brard.

Article continues after the ad

Claudia sprak gisteren met AD en hierin besprak ze Patty's biografie als een soort guilty pleasure. "Als je geen zin hebt in diepgang, kan ik de biografie Patty warm aanbevelen", zegt ze onder meer. "Als Ilja Leonard Pfeijffer een 12-gangen diner in een driesterren restaurant van wereldklasse is, dan is dit een zak M&M’s. Kortom: heerlijk."

Zak M&M's

"Brard is schaamteloos amusant in al haar onvolkomenheden", vervolgt Claudia. "Ze klapt uit de school over haar eigen leven en dus ook van dat van vele andere beroemdheden." Bovenal is het ook goed geschreven, vindt de cabaretier. "Ondertussen zie je ook het vakmanschap van het successchrijversduo (Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, red.). Het zijn dan M&M’s, maar wel heel goed gemaakte M&M’s. Het suikerlaagje zit precies op de juiste plek, zeg maar."

Patty reageert

Na onthullingen over onder meer een bizar poep-gerucht, Monique en André Hazes en haar eigen man, is het boek van Patty inderdaad een heerlijk showbizzboek. Maar volgens Patty zelf is het véél meer dan dat. Ze kreeg het interview met Claudia ook onder ogen en schrijft op insta flink van zich af. Wanneer Claudia ook nog even onder de post reageert, komt Patty met een extra verweer. "Dank lieve Claudia! Maar jij hoort mij natuurlijk praten! Geschreven woord kan soms wat harder aankomen, ondanks dat je het niet zo bedoelt!" Kortom: er zit geen kwaad bloed (meer) tussen Patty en Claudia.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is grappig! Het boek gaat over het leven van een vrouw met vele ups and downs! Gedoe in de familie! Heftig gedoe, wat iedereen kan overkomen! De punten die er qua showbizz uitgelicht worden zijn totaal onbelangrijk als je t in proportie ziet en een beetje cynisme hebt en zelfspot! De een wilde uitgebreider in t portret de ander minder! A. Ik heb t niet geschreven, het is een portret van Antoinette Scheulderman en Michel van Egmond en die hebben t ook behalve knap geschreven ook knap gemonteerd!, B. De mensen die t minst kunnen en t onbelangrijkst waren willen altijd de meeste aandacht! Nogmaals t boek kent 1 hoofdpersoon! Laat t! Antoinette en Michel hebben t geschrevrn zoals t verteld moest worden! Als rode draad de beschamende acties richting mijn ouders en kind! De redding van Mr Bénédicte Fique! Het is zoals t is geworden, en ik ben er trots op! Het belangrijkste is verteld! Dank aan @pauldeleeuw @hannekegroenteman @richard_groenendijk @claudiadebreij @willkoopman @jonvaneerd @gordonheuckeroth @alexanderköpeling @fidanekiz @helenanroyen @fredvanleer @bassmit @gerardjoling @annanooshin @gielbelen en al die anderen die het leven serieus nemen , geinteressseerd bleken in MIJN leven, mijn verdriet, mijn relativeringsvermogen en mijn lach! Het showbizzleven als een bijkomstigheid zien in het toch al zo gecompliceerde leven van vandaag aan de dag! Als je je showbizzleven als je echte leven gaat zien, gaat t niet goed met je! Echt niet! Relax And lay back! Life is good, believe me! Treat it kind, take care And it Will do the same to you! Happy Kingsday! #staysafe #stayhealthy #stayinside #please #m&ms #keepsmiling #donttakelifetooseriously # itsgonebeforeyouknowit #smile #love #live #laughter #healthy #positivity #thankful

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard) op